top of page

Ontdekking « Lavendel » van maandag 30 juni tot zaterdag 5 juli 

(6 dagen / 5 nachten) vanaf 450 € per persoon

Maandag 30 juni

Aankomst in de namiddag en installeren in uw logies

19u  aperitief en voorstelling van de weekactiviteiten

20u  provençaalse maaltijd samen met de groep

We zullen u door onze mooie provençaalse regio leiden en u de mooie tuinen, de typische markten en de kleuren en geuren van de lavendel doen ontdekken...

Dinsdag 1 juli

Ontbijt rond 9u.

Na het ontbijt, omstreeks 10u vertrekken we, in convooi, naar de lavendelvelden van de Drôme Provençale. Onderweg bezoeken we een prachtig middeleeuws dorp Lagarde Adhémar met een adembenemend uitzicht op de vallei van de Rhône en de lavendelvelden. We bezoeken er de plantentuin met geneeskrachtige planten en we leren er de verschillende lavendel- thijm- en saliesoorten te onderscheiden. Daarna dalen we af , langs een kleine weg, naar de « Val des Nymphes » een beschermende en magische plek met een bron. Daar zal Claudie een heerlijk buffet klaarzetten.

In de namiddag, voor diegenen die geen siësta willen doen, voorzien we een wandeling in de nabije bossen waar u nog voor vele verrassingen zult komen te staan. In de late namiddag keren we terug naar Sabran

Avondmaal voorzien omstreeks 20u.

Woensdag 2 juli

Ontbijt rond 9u.

Marktdag in Bagnols s/Cèze. We brengen u naar een echte provençaalse markt, waar u lekker kunt kuieren tussen de kraampjes met al hun kleuren, smaken en geuren. Rond 13u zijn we terug in Sabran voor het middagmaal waar u kunt proeven van 2 klassiekers uit de provençaalse keuken, een « anchoïade » gevolgd door een « aoïli ».

Om 17u wandeling en bezoek van het oude dorpje van Sabran, de ruïnes van zijn kasteel, de romaanse kapel en ook een woordje uitleg over de geschiedenis. 

Omstreeks 18u houdt Louis Lefèbvre, voorzitter van de wijnbrouwers van Sabran, een uiteenzetting met proeven van wijnen

Avondmaal geserveerd rond 20u.

Donderdag 3 juli

Ontbijt omstreeks 9u.

Vertrek rond 10u, in convooi, naar de lavendelvelden. Onderweg bezoeken we nog een prachtig middeleeuws dorpje Aiguèze, een arendnest dat uitziet over de rivier Ardèche. Dit kleine dorpje, met pittoreske, fleurige straatjes , een mooie gerestaureerde kerk, een fontein en een typische café met terras, levert mooie plaatjes op. Donderdag is het daar marktdag maar een hele andere markt en veel kleiner dan die van Bagnols s/Cèze. Een echte postkaart !

Vandaar bereiken we het domein van Villgoutres waar op 22ha lavendel wordt geteeld in biocultuur. Claudie wacht er ons op met een heerlijk buffet en daar zal u kunnen genieten van het zicht op de uitgestrekte, blauwe lavendelvelden. Na het middagmaal gaan we door de lavendelrijen wandelen en zeer mooie foto’s maken.

In de late namiddag keren we terug naar Sabran via de « Cascades du Sautadet » gelegen dichtbij La Roque s/Cèze, een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Avondmaal omstreeks 20u.

Vrijdag 4 juli

Ontbijt rond 9u.

Vrije dag . We staan steeds ter uwe beschikking om u te helpen een programma samen te stellen bvb Avignon, Nîmes, Arles, Uzès, de artisanale pottenbakkers in Saint Quentin de la Poterie…

Avondmaal omstreeks 20u.

Zaterdag 5 juli

Vertrek na het ontbijt (of indien gewenst verlenging van het verblijf)

Prijs voor dit programma (op basis van 2 personen ): ​

Verblijf in een chalet met l kamer : 450€ per persoon.

Verblijf in een appartement met 1 kamer : 475€ per persoon

Voor groepen (vanaf 4 personen) voordelige prijzen (op aanvraag).

 

Indien u wenst kan u het verblijf verlengen met 1 of meerdere dagen, in halfpension  :

  • 78€ per dag/per persoon

  • Vanaf 425€ per week/per persoon

 

Inbegrepen :

Alle ontbijten 
Alle diners 
Alle lunch (behalve vrijdag) 
Het huis 1 slaapkamer cottage op basis van 2 personen 
Alle bezoeken 
Toegang tot het zwembad, en sportuitrusting 
Drankjes zijn niet inbegrepen bij de maaltijd

Facultatief :

Indien u met de trein (TGV) reist tot Avignon, kunnen we u met de wagen komen afhalen en terugbrengen.Tijdens de activiteiten en bezoeken van de week zorgen we eveneens voor het vervoer. Prijs van de tussenkomst : 95€ per persoon of per koppel.

 

bottom of page